-
El seu Cistell està buit!
| (+376) 801 859 | Fax.(+376) 801 860
El seu Cistell està buit!
Des del descobriment de la primera vacuna contra la verola, en 1796, fins avui dia, la recerca científica ha avançat erradicant malalties, amb un impacte directe en la ciutadania, millorant notablement la seva qualitat i esperança de vida. Accions com la potabilització de l'aigua o l'estudi de les malalties que han afectat les persones al llarg de la història, han propiciat l'establiment del calendari de vacunació de forma generalitzada. Amb ell, s'ha aconseguit controlar les diferents malalties que poden afectar les persones depenent de la seva franja d'edat i sexe i combatre-les amb diferents tipus de vacunes que actuen en el nostre sistema immunològic, enfortint les defenses.
La resposta és un rotund sí. Com bé hem dit, el principal objectiu de les vacunes és proporcionar a l'organisme una major protecció enfront dels “atacs” de diferents tipus de malalties. Des que som petits, l'administració de vacunes és essencial per garantir una bona qualitat de vida per a la persona, ja que en aquest moment som més sensibles a patir malalties, com a conseqüència de no haver desenvolupat prou el nostre sistema immunològic. D'aquesta manera, des de fa anys, el calendari de vacunació ja inclou la vacuna de la varicel·la, la vacuna de la grip, per a la tos compulsives, la meningitis, el xarampió, entre altres.
Actualment hi ha moltes persones que dubten sobre l'efectivitat i la seguretat de les vacunes, especialment si ens referim als nens. No obstant això, els beneficis que proporcionen aquestes al sistema immunològic són molt més importants que els seus efectes secundaris. Alguns dels símptomes més comuns són l'enrogiment i la inflamació de la zona on s'ha inoculat la vacuna. Aquests efectes es manifesten després d'administrar-se i, en casos puntuals, poden derivar en febre lleu i decaïment físic. Però, en qualsevol cas, es desconeixen casos de pacients amb símptomes de gravetat.
No obstant això, si avui dia s'opta per no vacunar-se, és molt probable que davant qualsevol contacte amb alguna malaltia, aquesta es pugui contraure molt fàcilment, a més de tornar-nos més vulnerables a l'acció dels agents ambientals com el fred, la humitat i la calor. Així mateix, si no ens vacunem, podem transmetre la malaltia a persones amb un sistema immunològic més feble, com ara nadons o gent gran
Al contrari d'altres malalties virals, aquest tipus de vacunes actuen sobre microorganismes que no es poden reproduir, o el que vénen a ser el mateix, que estan morts. En aquest tipus de malalties, és necessari administrar diverses dosis per a mantenir la immunitat de l'organisme.
Aquest tipus de vacunes estan compostes per la dosi concreta de la malaltia que millor resposta ofereixi en el cos del pacient. Es tracta d'un tipus de vacunes més segures que a més minimitzen les possibilitats de patir efectes secundaris.
Van ser especialment desenvolupades per a bebès i nens petits, ja que temps enrere l'organisme no aconseguia reconèixer els antígens que contenien les vacunes. D'aquesta manera, actualment el sistema immunològic dels nens i els bebès rep resposta gràcies a elles.
Són aquelles que s'administren en un punt anatòmic concret (braços, cames, mans, peus, esquena…). Entre els seus avantatges, amb una única injecció és suficient per a aconseguir el nivell d'efectivitat desitjat.
Deixa un comentari